fbpx

Hjelpe andre – Sertifiseringskurs

I 2024 holdes kurs kun i Sverige. Besøk gjerne www.sorg.se/kurser for mer informasjon om aktuelle datoer og steder.

Kurslengde: Fem dager
Sted og dato: Besøk gjerne www.sorg.se/certkurs for aktuelle datorer.
Avgift: SEK 19 800,- (Kr. ca 19 000,-). Det er mulig å dele opp betalingen i to eller tre.

Sertifiseringskurs i sorgbearbeiding er spesielt tilpasset deg som vil ha tilgang til en konkret metode for å hjelpe sørgende. Kanskje kommer du i kontakt med sørgende gjennom jobben din? Kanskje du har opplevd egen sorg og kjenner at du vil hjelpe andre? Utdanningen gir deg de verktøy du trenger for å hjelpe mennesker som er rammet av ulike sorger og tap. Etter avsluttet kurs, får du som Sertifisert veileder i sorgbearbeiding hjelpe andre i grupper eller enesamtaler i henhold til vår metode.

Hjelpe andre i sorg og krise

Utdannelsen baseres på en pedagogisk metode som bygger på mer enn 40 års erfaring med hva som hjelper mennesker i sorg, kriser og endringsprosesser. Metoden omfatter de prinsipper og handlinger som er utviklet av John James og Russel Friedman, grunnleggerne av The Grief Recovery Institute og forfatterne av de bestselgende bøkene ”The Grief Recovery Handbook” og ”When Children Grieve”. Metoden er vel etablert med enestående resultater og over en million mennesker som har fått hjelp.

Kursbeskrivelse

Kurset strekker seg over fem dager og har i tråd med vår grunntanke et følelsesmessig fokus. De første tre dagene utfører du egen sorgbearbeiding ved hjelp av metodens pedagogiske handlingsprogram. Du trenger å jobbe med egne sorger og tap før du hjelper andre. Dette innebærer også at du ikke behøver gå Workshopen for egen bearbeiding før du sertifiserer deg. Under delen med egen bearbeiding vil det også være en rekke forelesninger om sorg og sorgbearbeiding, slik at du får en dypere forståelse av hva ufullbyrdet sorg er og hvordan metoden fungerer. Deretter følger to dager rundt temaet å møte mennesker i sorg, hva du sier og ikke sier, i tillegg også hvordan du rent konkret kan hjelpe andre utfra den metoden du nå har fått kjennskap til.

Sertifiseringen

Som sertifisert veileder får du holde egne kurs i grupper og individuelt etter formatet til Programmet  for sorgbearbeiding. Til din hjelp får du en komplett kursmanual med lærerveiledning og oppgaver til dine deltagere. Fremkommer det spørsmål etter at kurset er ferdig, inngår kostnadsfri veiledning fra oss uten tidsbegrensning. Når du er sertifisert får du til og med et ferdig foredragsformat, samt flyers og tekster som du kan benytte deg av i din virksomhet.

Praktisk informasjon

Kurslengde: Kurset omfatter 5 dager
Dato og tid: Besøk gjerne www.sorg.se/certkurs for aktuelle datorer. Kurs kl.09:00 til 17:00 hver dag (siste kursdag avsluttes 15:00).
Kurssted: Oslo Vandrerhjem (Glassgården), Haraldsheimveien 4, Oslo
Kursleder: Anders Magnusson
Avgift: SEK 19 800,- (Kr. ca 19 000,- mva fritak). Det er mulig å dele opp betalingen i to eller tre. Det tilkommer da en administrativ avgift på SEK 100,- per delbetaling. Skulle du ønske å dele opp din betaling vennligst skriv det i kommentar feltet ved påmelding.

I kurset inngår:

 • Verktøy for egen sorgbearbeiding
 • Kunnskap om sorg, kriser og endringsprosesser
 • Boken ”Sorgbearbeiding” (sendes etter at vi har mottatt din påmelding)
 • Kurs- og forelesningsmateriell
 • Metode for å hjelpe andre bearbeide egne sorger og tap
 • Kursmanual for å holde egne kurs i grupper og individuelt
 • Flyers og tekster for presentasjon av metoden for egen virksomhet
 • Personlig veiledning angående metoden uten tidsbegrensning
 • Samtalemetodikk for å møte andre i sorg, kriser og forandring
 • Kommunikasjonskompendium
 • Foredragsformat med bilder og tekst til egne foredrag

Sertifisering: Sertifisering med utdeling av diplom vil skje etter fullført kurs. Dette gir deg retten til å arrangere Sorgbearbeidningskurs i henhold til vårt 8-møters format (med maks to treff pr uke) eller individuelt etter vårt 8-ukers format (et treff i uken). For å bli sertifisert kreves tilstedeværelse under hele uken, i tillegg til at alle de øvelser og oppgaver som inngår i kurset gjennomføres.

Undervisningsformer: Forelesninger vekselsvis med individuelt arbeid, diskusjon og gruppearbeid. På kvelden bør deltagerne sette av en time til hjemmeoppgave. Kursleder Anders Magnusson kommuniserer på lett forståelig svensk, mens assistent Joakim Sætern oversetter til norsk ved behov. Kurslitteratur og oppgaver kommer til å være på norsk.

Forkunnskap: Ingen formell forkunnskap kreves, men boken Sorgbearbeiding bør leses før kursstart.

Annen informasjon: Ikke planlegg andre ting under kurset. Alle deltagere behøver tilstedeværelse hele uken. Det kan til og med være bra å ikke ha andre aktiviteter på kveldene, og å sette av tid etter kurset for hvile og refleksjon.

Kost og losji: Vi serverer kaffe og frukt gjennomgående under dagen, smørbrød på formiddagen og fruktsmoothie med kake på ettermiddagen. Normalt inkluderer ikke lunsj i kursavgiften, men på Oslo Vandrerhjem tilbyr vi lunsjbuffé. Hvis du kommer fra en annen by, kan du bestille overnatting på Oslo Vandrerhjem.