fbpx

Sorgbearbeiding

Sorg gjør at en del av våre drømmer, forhåpninger og forventninger om fremtiden faller i grus. På et tidspunkt etter å ha opplevd et tap, begynner hjernen en gjennomgang for å finne det som aldri ble sagt eller fullbyrdet. Det er normalt og naturlig å da ha en gjennomgang av relasjonen og oppdage en del ting vi skulle ønske var bedre eller annerledes. Noe vi gjerne skulle sagt eller gjort, eller noe vi skulle ønske at den andre personen hadde sagt eller gjort.

Om du er bevisst på det eller ikke så starter denne gjennomgangen kort tid etter et tap. Faktumet er at gjennomgangen fortsetter fra tid til annen helt til kommunikasjonen blir fullbyrdet. Noe som vi iblant kan oppfatte som å dvele eller gruble.

Kommunikasjon er nøkkelen

Uforløst sorg handler nesten alltid om et følelsesmessig budskap som vi ikke har fått kommunisert. Kommunikasjon er nøkkelen. For å få forløst sorgen over et tap behøver vi derfor ta rede på alle usagte tanker og følelser rundt relasjonen. Å slippe taket og gå videre er vanlige råd ved tap. Skulle vi ikke gjøre det om vi bare visste hvordan?

Leve livet fullt ut

Sorgbearbeiding hjelper deg med å bearbeide og forløse smerten og sorgen over dine tap. Du får hjelp til å identifisere hva som er ufullstendig sånn at du kan få fullbyrdet dette. Dette skjer uten at du blir kritisert, analysert eller bli gitt råd.

Erfaring viser at du da forsones med deg selv og det du har vært med på. Dvelingen og smerten forsvinner. Mange opplever at de får mer energi, livsglede og blir mer til stede i livet.